| from:uxazfac -21.04.2025 10:56 -Де краще взяти домен? В кого кращі дата центри? |
| Доброго дня. Замислився над створенням власного проєкту і, відповідно, виникло питання — де краще зареєструвати домен і на що звертати увагу при виборі хостингу? Цікавить також, у кого більш надійні дата-центри, бо побоююсь перебоїв у роботі, особливо якщо проєкт почне приносити прибуток. Наскільки важлива сертифікація типу Tier 2 чи Tier 3? Чи є сенс обирати провайдера, в якого кілька дата-центрів у різних країнах? |
from:Faraon -21.04.2025 10:57 -re:Де краще взяти домен? В кого кращі дата центри? |
| Можу поділитися своїм досвідом. Я спочатку не надто розумів, що таке дата-центри і чим вони відрізняються. Просто обрав перше-ліпше рішення за порадою знайомих. Але коли почалися перебої з доступом до сайту, зрозумів, наскільки важливим є резервне енергозабезпечення і стабільна мережа. Після зміни хостингу на провайдера, який використовує сертифіковані дата-центри Tier 3, все змінилося — стабільність на висоті, швидкість завантаження чудова навіть при високому навантаженні. Тепер завжди перевіряю, які дата-центри використовує компанія і де вони фізично розташовані. |
from:cycez -21.04.2025 10:57 -re:Де краще взяти домен? В кого кращі дата центри? |
| Чесно кажучи, не очікував, яку важливу роль відіграє вибір хостингу і дата-центру, поки не запустив власний магазин. У мене був негативний досвід із провайдером, у якого був лише один дата-центр в іншій країні, і це серйозно впливало на швидкість. Після переходу на послугу з кількома локаціями по Європі та резервним живленням ситуація значно покращилася. Крім того, коли дата-центр має незалежну сертифікацію, якось спокійніше, бо розумієш, що в них усе по стандартах, і ти не залежиш від одного єдиного сервера. |
from:sipef -21.04.2025 10:58 -re:Де краще взяти домен? В кого кращі дата центри? |
Коли я шукав, де зареєструвати домен і розмістити сайт, для мене основним критерієм була надійність. Не хотів, щоб мій проєкт залежав від випадкових збоїв чи нестабільних серверів. У процесі вивчення питання виявилося, що дуже важливо, щоб дата-центри були не просто десь там, а з сертифікацією, щонайменше Tier 2, краще Tier 3, і обов’язково з резервним електроживленням. Також тішить, коли є розподіл по регіонах — тоді зростає стабільність і швидкість для різних користувачів.
У результаті обрав домен від HostZealot — вони використовують незалежні дата-центри в різних країнах, і це дійсно відчутно. За майже рік користування не було жодного серйозного збою, підтримка реагує оперативно, і є впевненість, що навіть у разі форс-мажору система витримає.
|
|